$item.title}
Steklarna Hrastnik d.o.o.
Cesta 1. maja 14, 1430 Hrastnik
P: +386 (0)3 56 54 600
F: +386 (0)3 56 44 282
E: info@steklarna-hrastnik.si
W: www.steklarna-hrastnik.si

Steklarna Hrastnik d.o.o.


Steklarna Hrastnik na vseh proizvodnih programih proizvaja tehnično najzahtevnejše izdelke iz najčistejšega in najkakovostnejšega stekla na svetu. Izdelki omogočajo najmanj 3.000 pranj v industrijskem pralnem stroju brez vidnih sledi. Prav tako se izdelki lahko uporabljajo v mikrovalovni pečici.

Delujejo od leta 1860.

Steklarna Hrastnik je na področju zahtevnih butičnih steklenic vodilni  proizvajalec v svetovnem merilu.

Proizvajajo in razvijajo stekleno specialno embalažo, namizno steklo in razsvetljavno steklo ter ročno izdelane steklene izdelke. Izdelke tudi dekorirajo z različnimi tehnikami. Skupaj z naročnikom oblikujejo in razvijajo tehnično najzahtevnejše izdelke.  

97 % proizvodnje izvozijo na tuje trge. Njihova glavna tržišča so Italija, Nemčija, Poljska, Velika Britanija, Avstrija, Francija, Grčija,  Hrvaška,  Moldavija, Španija, Madžarska, Južnoafriška republika, Rusija in Ukrajina.

Steklarne vstopa na trge ZDA, Brazilije,  Kanade, Indije, Romunije, Bolgarije, Avstralije in Japonske.

Sodeluje s svetovno priznanimi dekoraterji, s katerimi zadovoljuje potrebe najzahtevnejših naročnikov. 

690 zaposlenih je ustvarilo 48,6 milijona € prihodkov (2013).
Steklarna Hrastnik ima certifikat Vitrux, certifikat po sistemu HACCP za proizvodnjo specialne steklene embalaže, certifikat kakovosti  ISO 9001:2008, priznanje za zgledno prestrukturiranje podjetja, SQP certifikat. Inovativnost dokazujejo različna priznanja, kot je zlato priznanje GZS za novo recepturo obarvanja transparentnega stekla z Eco materiali. So družini prijazno podjetje.