$item.title}
TELKOM d.o.o.
Cesta Tončke Čeč 45, 1420 Trbovlje
P: +386 (0)3 56 27 711
F: +386 (0)3 56 27 304
E: info@telkom.si
W: www.telkom.si

TELKOM d.o.o.


Telkom je uveljavljeno podjetje na področju litja in oblikovanja kovin. Delajo za avtomobilsko industrijo, prepoznavni so po izdelkih za plinske gorilnike, hladilnike, male gospodinjske aparate, ročna orodja, kolesa na električni pogon in podobno.

Kot samostojna družba poslujejo od leta 2009, tradicija litja in proizvodnje kovinskih izdelkov na tej lokaciji pa sega v šestdeseta leta 20. stoletja.

Vse od ustanovitve jih spremlja rast poslovanja, kar je posledica dobrega sodelovanja z uveljavljenimi podjetji tako v Sloveniji kot v tujini.

Kupcem nudijo razvoj izdelkov in izdelava prototipov za potrebe avtomobilske industrije, dele črpalk, ročnega orodja in malih gospodinjskih aparatov, orodjarske storitve, tlačno litje aluminijevih zlitin, CNC mehansko obdelavo, sestavljanje in montažo.

60 % prihodkov ustvarijo na trgih EU, preostalih 40 % pa na slovenskem trgu.
80 zaposlenih ustvari približno 4,4 milijona € prihodkov (2013).

Podjetje posluje skladno s certifikatom kakovosti ISO 9001:2008 in skladno z visokimi zahtevami avtomobilske industrije, kjer so dobavitelj priznanih proizvajalcev.

Kot družbeno odgovorno podjetje nudijo finančno pomoč raznim društvom in dobrodelnim organizacijam, pridružujejo se vsesplošnim humanitarnim akcijam.