$item.title}
ETI elektroelement d.d.
Obrezija 5, 1411 Izlake
P: +386 (0)3 56 57 570
F: +386 (0)3 56 74 077
E: eti@eti.si
W: www.eti.si
Moč potrebuje nadzor

ETI elektroelement d.d.


ETI se je od leta 1950 razvil v enega vodilnih svetovnih proizvajalcev rešitev za stanovanjske in poslovne inštalacije, distribucijo električne energije za nizko in srednjo napetost ter močnostno elektroniko in polprevodnike. Proizvaja pa tudi izdelke tehnične keramike, orodja in naprave ter izdelke iz plastike in tehnične gume.

Zavezani so poslovni odličnosti, kakovost njihovih izdelkov in poslovanja narekuje zadovoljstvo kupcev. Tako jim je uspelo ustvariti mednarodno konkurenčno, razvojno sposobno in stabilno poslovno skupino. Prihodnost bodo še naprej gradili na kakovostni ponudbi kompletne palete proizvodov in storitev, krepitvi fleksibilnosti in konkurenčnosti, osvajanju novih proizvodov, medtem ko bodo dobiček vlagali predvsem v znanje, trg in tehnološki razvoj.

Elektrotehnični izdelki (razdelilni sistemi, zaščitni in vgradni aparati za električne instalacije, zaščitni aparati za industrijske in distributivne sisteme), tehnična keramika (elektrotehnične keramika, toplotnotehnična keramika, steatitni izdelki, druga keramika).

Izdelke prodajajo v več kot 60 držav po vsem svetu. Največ prihodkov ustvarijo na evropskih trgih: 41 % v zahodni in 33 % v vzhodni Evropi.

Oblikovali so močno mednarodno skupino z več hčerinskimi družbami in izbranimi strateškimi partnerji. Proizvodno-prodajne družbe imajo na Poljskem, Slovaškem, v Nemčiji, Sloveniji in BiH, prodajne pa na Madžarskem, Hrvaškem, v Srbiji, Romuniji, Ukrajini, Litvi in predstavništvo v Rusiji.

1600 zaposlenih, od tega 950 v matični družbi, ustvari 97 milijonov € prihodkov od prodaje (2013).

So eno prvih podjetij v Sloveniji, ki je pridobilo certifikat kakovosti ISO 9001 in certifikat za ravnanje z okoljem ISO 14001.

Veliko investirajo v razvoj in inovacijsko dejavnost: izume  imajo zaščitene s 23 patenti ter 55 zaščitami blagovnih znamk.

Kot družbeno odgovorno podjetje podpirajo različna zasavska društva.