Natečaj za poslovne ideje na področju čistih tehnologij


Odprt je največji evropski natečaj poslovnih idej na področju čistih tehnologij ClimateLaunchpad 2015 (http://climatelaunchpad.org/competition2015/), kjer letnoodkrijejo več kot tisoč novih idej na področju čistih tehnologij za boj proti podnebnim spremembam.

Center odličnosti nizkoogljične tehnologije (www.conot.si), ki združuje ključne slovenske potenciale na področju novih, nizkoogljičnih energijskih virov, in uporabe teh virov v stacionarnih in mobilnih porabnikih, vabištudente, raziskovalce, start-upe, mala in srednja podjetja, javne organizacije in inženirska podjetja, da predstavijo svoje poslovne ideje na področju čistih tehnologij. Pogoji za prijavo so, da podjetje ne obstaja več kot 1 leto, da do sedaj ni pridobil več kot 200.000 €  naložb in do doslej še ni prodal svojega izdelka, rešitve ali prototipa.

Rok za prijave je bil podaljšan do 7. 4. 2015 na http://climatelaunchpad.org/application-form/, kontaktna oseba, če potrebujete več informacij, pa maja.pivko@ki.si.

Natečaj omogoča:

-          dvodnevni poslovni trening z vrsto usposabljanj za pripravo udeležencev na državni finale, kjer bo vsak predstavil svoj poslovni načrt strokovni žiriji

-          trije finalisti vsake države gredo na evropski finale, ki bo septembra na Nizozemskem

-          v polfinalu bodo izbrali 8 ekip, ki bodo dobile dostop do pospeševalnika Climate-KICa; poslovne šole, osredotočene na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnolog  (http://www.climate-kic.org/for-entrepreneurs/accelerator/)

-          končni zmagovalec finala prejme denarno nagrado 10.000 €, druga nagrada je 5.000 € in tretja 2.500 €.