Delamo delo - okrogla miza na temo Kickstarterja


Mladinski center Hrastnik v sklopu projekta "Delamo delo - zaposlitvene možnosti za mlade" v torek 27. januarja, ob 18. uri v Mladinskem centru Hrastnik poteka okrogla miza na temo Kickstarterja. 

Kako s svojo idejo navdušiti množice po vsem svetu in morda še pomembnejše vprašanje - kako njihovo zaupanje potem tudi upravičiti? Odgovore na ta in še številna druga vprašanja, ki jih boste lahko zastavili tudi vi, nam bodo zaupali mladi, ki jim je na kickstarterju uspelo. V našo družbo smo povabili uspešne ustvarjalce, ki so zagonska sredstva za uresničitev svojih idej našli prav v tej obliki množičnega financiranja (crowdfunding). Z nami bodo Tadej Jevševar iz uspešnega zasavskega podjetja Chipolo, avtor Musgarda Jurij Lozić in ustvarjalca filma Kresnik - prvega slovenskega filma na kickstarterju - David Sipoš in Tim Žibrat.

Okrogla miza na temo Kickstarterja je le ena od številnih aktivnosti, s katerimi želimo v Mladinskem centru Hrastnik stopiti v korak s potrebami mladih. Skupaj želimo graditi na samoiniciativnosti, samoaktiviranju ter mobilnosti mladih. Zato smo zasnovali niz dogodkov s skupnim naslovom Delamo delo, ki pokrivajo različne tematike o zaposlovanju in boljši konkurenčnosti mladih.  Celoten projekt pa nameravamo podpreti tudi z multimedijskimi vsebinami, ki jih boste v kratkem lahko našli na naši strani.

Družba, ki mladih ne vidi kot potencial in kot kapital, je obsojena na neuspeh, saj potrebuje kreativnost, ki jo ustvarjajo mladi. Obdobje mladosti je čas bogatega osebnega oblikovanja, ko se ljudje oblikujemo za samostojno življenje. Žal pa so razmere za mlade čedalje težje. Brezposelnost med mladimi je zaskrbljujoče visoka, o svojem stanovanju številni lahko le sanjajo, posledično niti ne razmišljajo o tem, da bi si ustvarili svojo družino. Stanje na trgu dela za mlade ni vzpodbudno. Tako mladi velikokrat zanemarijo svoje resnične potenciale. Potenciale, ki jih ta družba potrebuje.

Zato vas vljudno vabimo v Mladinski center Hrastnik, da se nam pridružite pri iskanju skupnih rešitev, s katerimi bomo mladim in celotni družbi ustvarili lepšo prihodnost!